Placinta cu paste si sos de vin rosu

de Julie in Prajituri, 18 Noi 2010 | 7543 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de placinta,
  • 300 g paste subtiri,
  • 1 lingura unt, 
  • 3 oua,
  • 6-7 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • 200 g branza proaspata ,
  • esenta de vanilie ,
  • cateva stafide,
  • coaja rasa de lamaie, ulei, pesmet
  • Pentru sos:
  • 300 ml vin rosu dulce,
  •  1 cana zahar,
  •  scortisoara, cardamom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu paste si sos de vin rosu:

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului,  se adauga amestecul de paste cu branza iar deasupra se pun celelalte doua  foi de placinta ,unse si ele cu ulei.  Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.

Sosul:

Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa . Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom. Placinta se serveste stropita cu sosul cald.

Buna rau! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu paste si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

pe 18.05 la 22:00

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

pe 18.05 la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza